uitloggen

/ Rijbewijskeuring

Senioren 75 plus die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts. De rijbewijskeuring vindt maandelijks plaats in Gouda, Krimpen aan den IJssel en Zoetermeer. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u een bezoek brengt aan de RijbewijskeuringsArts vult u een gezondheidsverklaring in. Omdat het erg druk is bij het CBR is het verstandig om minimaal 6 maanden voordat uw rijbewijs verloopt de Gezondheidsverklaring in te vullen. Daarbij adviseert het CBR, indien mogelijk, de aanvraag online via www.cbr.nl/75plus te doen. Dit versnelt de procedure aanzienlijk.

 

Uw voordeel


Leden vanaf 75 jaar, categorie B/E: € 40,- (normaal € 50,-)

Leden vanaf 75 jaar, categorie medisch B/E/C/D/E (groot rijbewijs, medisch+taxikeuring): € 60,- (normaal € 70,-)

 

Gezondheidsverklaring
Voor het verlengen van uw rijbewijs op of na uw 75ste verjaardag heeft u een Gezondheidsverklaring nodig. Deze verklaring kunt u kopen in de webshop van het CBR  Stap voor stap staat daar beschreven hoe u online de verklaring via uw tablet of computer kunt invullen. De gezondheidsverklaring kost in 2019 € 37,80. Hier komen de kosten voor (medisch) onderzoek via de rijbewijskeuringsarts nog bij.

U kunt ook een papierenversie invullen! Bij de meeste gemeenten kunt u namelijk de Gezondheidsverklaring kopen. De papierenverklaring is echter vaak  € 10 duurder dan de online versie.


Meenemen naar de keuring

  • Vierstroom ledenpas
  • Huidige rijbewijs
  • Ingevulde gezondheidsverklaring
  • Schoon potje urine
  • Een lijst met medicijnen die eventueel door u gebruikt worden
  • Bril/contactlenzen (van de contactlenzen dient vooraf de sterkte bekend te zijn

 

Na de keuring
Na de keuring mag de RijbewijskeuringsArts geen uitspraak doen over uw medische geschiktheid. De bevindingen van RijbewijskeuringsArts worden toegevoegd aan het geneeskundig verslag dat samen met de Gezondheidsverklaring naar het CBR wordt gestuurd. De uitslag ontvangt van het CBR per brief.

 

Doorverwijzing
Soms wil het CBR meer informatie naar aanleiding van het Geneeskundig verslag. U krijgt dan een verwijzing naar een medisch specialist. Ook kunt u verplicht worden gesteld een rijtest af te leggen bij een deskundige van het CBR.

 

Uitslag
De uitslag wordt per brief door het CBR aan u meegedeeld. Er zijn drie beslissingen mogelijk:

Geschikt: het rijbewijs kan vernieuwd worden op het gemeentehuis.
Geschikt met beperkende bepalingen: het rijbewijs kan vernieuwd worden, maar hierop worden bepaalde voorwaarden opgenomen waaronder u een motorrijtuig mag besturen. Voorbeelden van deze beperkingen zijn: eenverplichte bril (code 0106), een verplichting tot automaat(code 1503) of een kortere geldigheidsduur van het rijbewijs (na het 75e levensjaar is die één tot drie jaar).
Ongeschikt: U krijgt geen Verklaring van geschiktheid en kunt uw rijbewijs niet laten vernieuwen. U kunt hiertegen in beroep gaan.
Het CBR geeft haar beslissing ook door aan de Dienst Wegverkeer (RDW) voor het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister.

 

Klik op de knop 'meer informatie' voor aanmelden.

 

Op het lidmaatschap van Vierstroom Ledenservice en de diensten en evenementen die in dat kader worden aangeboden, zijn de Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Vierstroom Ledenservice van toepassing.

Vraag uw Gezondheidsverklaring minimaal 6 maanden voor verlenging van uw rijbewijs bij het CBR of bij uw gemeente aan.

Vraag uw Gezondheidsverklaring minimaal 6 maanden voor verlenging van uw rijbewijs bij het CBR of bij uw gemeente aan.

/ Hulp nodig?

Komt u er niet helemaal uit? 
Wij helpen u graag!


Bel onze Ledenservice: 088 – 0900 400. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. U kunt ook een mailtje sturen naar ledenservice@vierstroom.nl. Zet in het onderwerp van het mailtje dat het om Mijn Vierstroom gaat.

 

Let op!

Gegevens die u verandert en diensten die u aanvraagt, verwerken wij binnen enkele werkdagen in onze administratie. Tot dat moment ziet u in Mijn Vierstroom nog de oorspronkelijke gegevens. U hoeft de wijzigingen dus niet nog een keer aan ons door te geven. Verandert u uw wachtwoord? Dan is dat wél meteen aangepast.

 

Wilt u met de naam van uw partner én uw meisjesnaam worden aangesproken? Vul dan beide namen in bij ‘Persoonlijke gegevens’. U wordt dan aangesproken als eerste met de naam van uw partner en vervolgens uw meisjesnaam. 

Direct contact met Ledenservice? Bel 088 - 0900 400