Rijbewijskeuring

Senioren 75 plus die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts. De rijbewijskeuring vindt maandelijks plaats in Gouda, Krimpen aan den IJssel en Zoetermeer. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u een bezoek brengt aan de RijbewijskeuringsArts vult u een gezondheidsverklaring in. Omdat het erg druk is bij het CBR is het verstandig om minimaal 6 maanden voordat uw rijbewijs verloopt de Gezondheidsverklaring in te vullen. Daarbij adviseert het CBR, indien mogelijk, de aanvraag online via www.cbr.nl/75plus te doen. Dit versnelt de procedure aanzienlijk.

Uw voordeel
Leden vanaf 75 jaar, categorie B/E: € 40,- (normaal € 50,-)
Leden vanaf 75 jaar, categorie medisch B/E/C/D/E (groot rijbewijs, medisch+taxikeuring): € 60,- (normaal € 70,-)

Gezondheidsverklaring
Voor het verlengen van uw rijbewijs op of na uw 75ste verjaardag heeft u een Gezondheidsverklaring nodig. Deze verklaring kunt u kopen in de webshop van het CBR  Stap voor stap staat daar beschreven hoe u online de verklaring via uw tablet of computer kunt invullen. De gezondheidsverklaring kost in 2019 € 37,80. Hier komen de kosten voor (medisch) onderzoek via de rijbewijskeuringsarts nog bij.
U kunt ook een papierenversie invullen! Bij de meeste gemeenten kunt u namelijk de Gezondheidsverklaring kopen. De papierenverklaring is echter vaak  € 10 duurder dan de online versie.

Meenemen naar de keuring

  • Vierstroom ledenpas
  • Huidige rijbewijs
  • Ingevulde gezondheidsverklaring
  • Schoon potje urine
  • Een lijst met medicijnen die eventueel door u gebruikt worden
  • Bril/contactlenzen (van de contactlenzen dient vooraf de sterkte bekend te zijn
Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier

Vraag uw Gezondheidsverklaring minimaal 6 maanden voor verlenging van uw rijbewijs bij het CBR of bij uw gemeente aan.

Hulp nodig?

Komt u er niet helemaal uit?

Wij helpen u graag! Neem dan contact op met Vierstroom Ledenservice via telefoonnummer 088 – 0900 400 (ma-vr 9.00 – 17.00 uur). Of stuur een e-mail naar ledenservice@vierstroom.nl vermeld in het onderwerp Mijn Vierstroom

Let op!

Wijzigingen en dienstenaanvragen worden binnen enkele werkdagen gecontroleerd en in onze administratie verwerkt. Tot dat moment ziet u in 'Mijn Vierstroom' nog steeds de oorspronkelijke gegevens. U hoeft de wijziging dus niet nogmaals door te geven. Wachtwoordwijzigingen zijn echter wel meteen van kracht.

Vul alleen een partnerachternaam in als u daarmee wenst te worden aangesproken, als bijv mw. PARTNERNAAM - MEISJESNAAM.