uitloggen

/ Cursus EHBO bij volwassenen

De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Maar ook in het verkeer gebeuren dagelijks ongelukken. U kunt het verschil maken door een volledige Eerste Hulp Bij Ongelukken cursus te volgen.

Ons aanbod


De cursus wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs van Vivere Trainingen (voorheen Groene Hart Ziekenhuis) en bestaat voor een deel uit theorie, maar voornamelijk uit praktijkoefeningen. Zo oefent u alle vaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • het stelpen van ernstige bloedingen
 • het aanbrengen van verband
 • het spalken bij kneuzingen en botbreuken
 • omgaan met rugletsel
 • handelen bij een shock
 • handelen bij verslikking en verstikking
 • reanimeren


Cursusdata

De cursussen vinden op zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur plaats op de volgende data:

 • Zaterdag 15 februari 2020
 • Zaterdag 6 juni 2020
 • Zaterdag 7 november 2020


De cursus wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs van Vivere Trainingen (voorheen Groene Hart Ziekenhuis) en bestaat voor een deel uit theorie, maar voornamelijk uit praktijkoefeningen. Zo oefent u alle vaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen


Trainingslocatie

De cursus vindt plaats in het Gebouw van Mozaiek Wonen, Bachstraat 9, 2807 HZ Gouda (wijk Goverwelle). Deze locatie is goed bereikbaar via openbaar vervoer (station Gouda-Goverwelle). Ook zijn er voldoende (gratis) parkeerplaatsen in de buurt van de trainingsruimte.


Uw voordeel
U betaalt voor deze EHBO cursus €115,00. Voor de cursus EHBO kunt u zich certificeren via de NIKTA*. Dit is niet verplicht! De kosten hiervoor bedragen € 40,-. Dit is inclusief een verplichte E-learning module. die u thuis voorafgaand aan de cursus dient te volgen.

N.B. Indien u zich afmeldt voor de cursus, wordt u de mogelijkheid geboden om de cursus in te halen. Materialen, zoals boeken, die verstrekt worden bij de EHBO-cursus worden ten alle tijden in rekening gebracht.

Vergoeding via uw zorgverzekering
Mogelijk vergoedt uw zorgverzekeraar deze cursus. Dit hangt af van uw polis en uw aanvullende zorgverzekeringspakket. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.


*NIKTA is de grootste certificatie-instelling in Nederland die persoonscertificaten NHV en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-IS/IEC 17024.

 

Op het lidmaatschap van Vierstroom Ledenservice en de in dat kader aangeboden diensten en evenementen zijn de Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Vierstroom Ledenservice van toepassing.

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Erkende opleiders volgens EFR (Emergency First Repsonce)
 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Erkende opleiders volgens EFR (Emergency First Repsonce)

/ Hulp nodig?

Komt u er niet helemaal uit? 
Wij helpen u graag!


Bel onze Ledenservice: 088 – 0900 400. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. U kunt ook een mailtje sturen naar ledenservice@vierstroom.nl. Zet in het onderwerp van het mailtje dat het om Mijn Vierstroom gaat.

 

Let op!

Gegevens die u verandert en diensten die u aanvraagt, verwerken wij binnen enkele werkdagen in onze administratie. Tot dat moment ziet u in Mijn Vierstroom nog de oorspronkelijke gegevens. U hoeft de wijzigingen dus niet nog een keer aan ons door te geven. Verandert u uw wachtwoord? Dan is dat wél meteen aangepast.

 

Wilt u met de naam van uw partner én uw meisjesnaam worden aangesproken? Vul dan beide namen in bij ‘Persoonlijke gegevens’. U wordt dan aangesproken als eerste met de naam van uw partner en vervolgens uw meisjesnaam. 

Direct contact met Ledenservice? Bel 088 - 0900 400