uitloggen

/ Yogaweekend in een klooster

Samenwerkingspartner Marijke van Veen van Yogastudio MACSY organiseert regelmatig yogaweekenden in een klooster. Tijdens het weekend kunt u deelnemen aan diverse yoga-sessies (o.a. ademhalingssessie en Nidra-sessie), meditatief wandelen en kunt u verschillende workshops volgen. De deelname aan de activiteiten tijdens dit weekend is geheel vrijblijvend. Het yogaweekend is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd, afkomst, fysieke toestand en/of ervaring met yoga.

 

Ons aanbod
U verblijft als gast in een klooster. Tijdens uw verblijf gaat u mee in het ingetogen ritme van de bewoners van het klooster. Het programma start op vrijdagmiddag. U wordt omstreeks 16.00 uur verwacht in het klooster en op zondagmiddag na de maaltijd gaat u weer naar huis.


Wat kan yoga o.a. voor u betekenen?

 • Yoga verhoogt de concentratie en geeft souplesse aan het licham
 • Yoga leert u om te gaan met stress/spanning/angst
 • Yoga leert je vertrouwd te worden met uw lichaam en te reageren op signalen van het lichaam
 • Yoga leert u onbelemmerd en vrij adem te halen door speciale ademhalingstechnieken
 • Yoga leert u een goede houding aan te nemen en corrigeert waar nodig. Wist u trouwens dat een goede lichaamshouding en levenshouding hand in hand gaan?


Planning
Het volgende yogaweekend vindt plaats in Egmond aan Zee van 27 tot 29 maart 2020.

 

Locatie

Het yogaweekend vindt plaats in het Sint Liobaklooster. Het Sint Liobaklooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. In 1935 heeft Hildegard Michaelis het klooster gesticht. Na de kerkelijke goedkeuring in 1952 werd de officiele naam Congregatie van de Sorores Benedictinae Sanctae Liobae Egmundensis. In de jaren zestig ontstond ook de tak van de broeders, die met de zusters hetzelfde ideaal nastreeft. Het klooster heeft twee dochterstichtingen voortgebracht, in Zwitserland (in Orselina bij Locarno) en in Zuid Frankrijk (in Simiane-Colongue). Nu zijn het drie onafhankelijke, zelfstandige Monasteria geworden. In Egmond zijn momenteel zeven  zusters en drie broeders, varieërend in de leeftijd van 35 tot 83 jaar.

 

Om mee te nemen
Voor deelname aan het yogaweekend dient u het volgende mee te nemen:

 • yogakleding
 • warme ruim zittende kleding (wollentrui of fleecetrui)
 • regenkleding
 • slippers
 • wandelschoenen
 • blocnote en pen
 • yogamat en plaid/slaapzak
 • een eenpersoonslaken.

 

Uw voordeel
Leden van Vierstroom ontvangen € 40,- korting op de prijs van het yogaweekend en betalen € 290,- in plaats van € 330,-. Het vervoer naar het Klooster in Egmond aan Zee is niet inbegrepen en dient uzelf te regelen.

N.B. er geldt een toeslag van € 7,50 per etmaal voor een eenpersoonskamer.

Annulering
Mocht u onverhoopt verhinderd zijn dan kunt u uw aanmelding kosteloos tot 1 maand voor de datum van het yogaweekend annuleren. Bij annulering korter dan een maand voor aanvang zal 100% van de kosten in rekening gebracht worden. Yogastudio MACSY houdt zich het recht voor het weekend te annuleren of uit te stellen bij te weinig belangstelling of bijzondere omstandigheden.

 

Op het lidmaatschap van Vierstroom Ledenservice en de diensten en evenementen die in dat kader worden aangeboden, zijn de Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Vierstroom Ledenservice van toepassing.

/ Hulp nodig?

Komt u er niet helemaal uit? 
Wij helpen u graag!


Bel onze Ledenservice: 088 – 0900 400. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. U kunt ook een mailtje sturen naar ledenservice@vierstroom.nl. Zet in het onderwerp van het mailtje dat het om Mijn Vierstroom gaat.

 

Let op!

Gegevens die u verandert en diensten die u aanvraagt, verwerken wij binnen enkele werkdagen in onze administratie. Tot dat moment ziet u in Mijn Vierstroom nog de oorspronkelijke gegevens. U hoeft de wijzigingen dus niet nog een keer aan ons door te geven. Verandert u uw wachtwoord? Dan is dat wél meteen aangepast.

 

Wilt u met de naam van uw partner én uw meisjesnaam worden aangesproken? Vul dan beide namen in bij ‘Persoonlijke gegevens’. U wordt dan aangesproken als eerste met de naam van uw partner en vervolgens uw meisjesnaam. 

Direct contact met Ledenservice? Bel 088 - 0900 400