Zorgverzekeraars en mentale gezondheid

Ook zorgverzekeraars snappen maar al te goed dat gezondheid allang niet alleen maar fysieke gezondheid is. Zo ook VGZ, waar leden van Vierstroom een voordelige collectieve zorgverzekering kunnen afsluiten. Ook de overige zorgverzekeraars uit het Vierstroom Zorgcollectief hebben tips & artikelen om u hierbij te helpen.

VGZ organiseert een aantal programma’s en heeft een aantal apps ontwikkeld voor verzekerden die graag aandacht besteden aan hun mentale gezondheid. Voor meer ontspanning, een betere balans en minder piekeren en stress. Dit aanbod geldt dus ook voor de leden van Vierstroom en dat is goed nieuws!

VGZ: tijd voor Positivi-tijd
Tijd voor Positivi-tijd is een programma dat in 2021 liefst 21 keer een lach op het gezicht van VGZ-relaties wil toveren. Een programma met handige tips, online workshops en kleine geluksmomentjes. In dit artikel lichten we een aantal onderdelen waar leden van Vierstroom gebruik van kunnen maken, wanneer zij bij VGZ hun zorgverzekering hebben afgesloten. Een aantal tips is voor iedereen beschikbaar. Deze vindt u allemaal op: www.vgz.nl/gezond-leven/positivi-tijd.

Online workshop: minder piekeren
’s Nachts uren naar het plafond staren en gedachten die steeds weer terugkeren naar datzelfde punt. Herkenbaar? Tijd voor Positivi-tijd! Wilt u leren hoe je piekergedrag omzet in iets positiefs? Volg dan de gratis workshop.
De door professionals opgestelde digitale workshop helpt hierbij. U gaat zelfstandig en anoniem aan de slag. De zaken die aan bod komen:

  • U krijgt inzicht in uw piekergedrag
  • U leert te denken in oplossingen
  • U leert negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten
  • U kunt zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen

Muziek geeft positieve energie
Onderzoek laat zien dat muziek veel doet met ons brein. Het is een van de krachtigste middelen om positieve emoties op te roepen. Wist u dat uw mindset al na 9 minuten muziek luisteren een positieve boost krijgt? Luister naar de Positivi-tijd Spotify playlist! Als u het muziekprogramma Spotify gebruikt, zoek dan op ‘VGZ Positivi-tijd’.

Gratis kookboek
Goede en gezonde voeding doet niet alleen wat met uw fysieke gesteldheid. Heeft u wel eens periodes dat u (te) veel suiker consumeert? Een veel gehoorde klacht is dat de persoon in kwestie futloos en wat ‘down’ is. Een smakelijke en voedzame maaltijd is goed voor uw lichaam, maar zeker ook voor uw mindset! Kunt u wat gezonde kookinspiratie gebruiken? Download dan het kookboek van dokter Tamara de Weijer. Deze vindt u op https://www.vgz.nl/gezond-leven/kookboek-eet-beter-met-vgz. Dokter Tamara kennen we natuurlijk al van Dokter Tamara’s Online Leefstijlprogramma.

Wandelen is goed voor het humeur
Maak uw hoofd leeg en uw hart vol met een verfrissende wandeling. Want wandelen is goed voor uw humeur en zorgt voor minder stress. Ga de natuur in en geniet! De mooiste wandelroutes vindt u op www.ivn.nl/routes.

Overige zorgverzekeraars
Ook de overige zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Menzis en ZorgDirect uit het Vierstroom Zorgcollectief bieden handvatten om te komen tot een gezondere levensstijl.

Zilveren Kruis
Wilt u een leefstijltraining? Zilveren Kruis heeft hiervoor een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Leefstijltrainingen zijn trainingen in een gezonde manier van leven. Klik hier voor meer informatie.

Menzis
Ook zorgverzekeraar Menzis heeft een hele pagina met artikelen en tips verzameld. Ga naar www.menzis.nl/web/mentale-gezondheid

ZorgDirect
ZorgDirect heeft de app BoostMe ontwikkeld. BoostMe richt zich op het vergroten van uw mentale fitheid, het verminderen van klachten als piekeren, stress, slecht slapen en somberheid. BoostMe biedt daarvoor oefeningen gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie, de cognitieve gedragstherapie, probleemoplossende therapie en mindfulness. Klik hier voor meer informatie over de app.

Vragen?
Heeft u vragen? Dan helpen de experts van Heilbron, onze partner op het gebied van zorgverzekeringen, u graag. Zij zijn te bereiken op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 088 – 12 10 204 of via email:

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt