5 tips om fitter te worden en je weerstand te verbeteren

Categorieën:
Gezondheid

Door corona vindt twee derde van de Zuid-Hollanders het belangrijker dan voorheen om een goede weerstand te hebben. Dit blijkt uit een korte enquête onder ruim 1.500 Nederlanders voor de campagne Fit op jouw manier van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Nu het aantal coronabesmettingen toeneemt, is het extra belangrijk om te zorgen voor een goede weerstand”, vertelt huisarts Tamara de Weijer.

Hoewel veel mensen weten dat kleine veranderingen helpen om fitter te worden en een goede weerstand op te bouwen, vinden ze het moeilijk om ermee te beginnen en de veranderingen vol te houden. Zeker tijdens de donkere dagen in de winter. Want zodra de klok is teruggezet, zijn veel Nederlanders minder gemotiveerd om te bewegen, blijkt uit de enquête. “Dat is niet zo gek, want als het donker en koud is, ploffen we ’s avonds graag op de bank. En daar pakken we uit gewoonte vaak wat lekkers bij”, zegt dokter Tamara die een bekend voorstander van een gezonde leefstijl is, "hiervoor hoef je niet meteen heel uw leven om te gooien. Kleine veranderingen kunnen binnen een paar weken al een groot effect hebben op de weerstand. En daardoor voel je je fitter en ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals virussen. Fitter worden doet iedereen op zijn eigen manier. Om fitter te worden en te blijven, is het goed om de manier te vinden die bij jou past en die je kan volhouden.”

5 tips om fitter te worden en je weerstand te verbeteren: 

1. Maak ommetjes
Regelmatig wandelen is goed voor je. Dus hup: strek die benen! Lastig? Bijvoorbeeld omdat u zittend werk doet? Wandel dan eens tijdens het bellen met collega’s of maak een ommetje in de lunchpauze.

2. Eet de regenboog
Groente, fruit, peulvruchten, ongezouten noten, zaden, volkorenbrood… voor een goede weerstand is een gezond en gevarieerd eetpatroon belangrijk. Hoe zorgt u voor variatie? Door verschillende kleuren op uw bord te toveren. Als u zorgt voor een kleurrijk bord, eet u vanzelf verschillende vitamines, mineralen, vezels en andere, belangrijke voedingsstoffen.

3. Duik de tuin in
Tuinieren zorgt voor veel beweging: met onkruid wieden doet u behoorlijk wat squats. De heg snoeien is een aardige workout voor het bovenlichaam. En als u de buik- en bekkenbodemspieren aanspant terwijl u de tuin aanveegt, kweekt u ook nog eens een stevigere romp.

4. Doe een powernap
Kunt u in de middag wel een oppepper gebruiken? Een powernap kan helpen! Een dutje van vijf minuten is soms al genoeg om je weer energieker te voelen.

5. Poets op één been je tanden
Een topoefening voor de balans én een goede krachtoefening omdat je behoorlijk wat spieren aanspant. In de ochtend op het ene been, ’s avonds op het andere. Probeer het eens!

Meer weten?
Er zijn ontelbare manieren om fitter te worden en je weerstand te verbeteren. Ontdek wat bij jou past op: www.fitopjouwmanier.nl.

(Bron: doktertamara.nl)

Wilt u zich fitter voelen en een goede weerstand opbouwen?
Meld u dan nu aan voor Dokter Tamara’s Online Leefstijlprogramma. Het programma duurt 10 weken. Als u zich aanmeldt, kunt u starten wanneer u wilt. Nadat u bent gestart, ontvangt u gedurende 10 weken een e-mail met toegang tot een module. De diverse modules kunt u bekijken wanneer u wilt. U heeft een jaar lang toegang. Als u aanvullend verzekerd bent, dan krijgt u uw deelname aan dit online leefstijlprogramma gegarandeerd voor 100% vergoed. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering, dan krijgt u 50% vergoed. 
Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt