Handige hulpmiddelen in de keuken

De keuken, we brengen er over het algemeen heel wat tijd in door. Daarnaast is de keuken voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het huis. Het liefst wilt u natuurlijk zelfstandig blijven koken, eten en drinken. Maar wanneer u last heeft van een lichamelijke beperking kan dit soms erg lastig zijn. Om zelfstandig te blijven in de keuken zijn er soms wat aanpassingen nodig. Dit is vaak simpeler dan u denkt. Keukenhulpmiddelen kunnen uw dagelijkse leven een stukje makkelijker maken, doordat u zelfstandig de maaltijden kunt voorbereiden.

Wanneer zijn keukenhulpmiddelen handig?

 • bij verschillende ziekten en aandoeningen, zoals Parkinson, artrose, reuma of alzheimer;
 • wanneer u moeite heeft met eten en drinken;
 • bij krachtverlies in de gewrichten;
 • als u graag nog zelfstandig maaltijden wilt bereiden, maar dit moeite kost.
   

Soorten keukenhulpmiddelen

 • Ergonomisch bestek:
  Bestek is onmisbaar tijdens het eten. Wanneer u minder kracht in uw pols, handen of vingers heeft, is ergonomisch bestek een goede oplossing. Er zijn onder andere lepels, vorken, messen, soeplepels en thee/dessertlepels. De meeste soorten zijn in twee uitvoeringen beschikbaar: horizontaal of verticaal gehoekt. Deze hulpmiddelen maken het eten een stuk makkelijker.
 • Ergonomisch keukengerei:
  Even lekker zelfstandig kokkerellen? Dat kan dankzij ergonomisch keukengerei. Denk hierbij aan een dunschiller, pot- en dopopeners of speciale messen met extra grip.
 • Ergonomische eethulpmiddelen:
  Geniet u graag van de maaltijd maar lukt dit door beperkte lichaamsfuncties niet goed? Het eten schuift bijvoorbeeld van uw bord of komt vaak op uw kleding terecht. Gelukkig zijn er eethulpmiddelen die ondersteunen zodat u zonder zorgen de maaltijd kunt nuttigen.
 • Ergonomische drinkhulpmiddelen:
  Geniet u graag van wat drinken maar kost het u wat moeite door minder kracht in uw armen, polsen of vingers? Gelukkig zijn ook hier verschillende hulpmiddelen voor ontwikkeld. Denk hierbij aan rietjes, verstelbare drinkbekers, tuitbekers en bekerhouders.

Handige keukenhulpmiddelen in de Vierstroom Thuiszorgwinkels
Elke Vierstroom Thuiszorgwinkel heeft een ruim aanbod aan hulpmiddelen voor bij het eten en drinken, maar ook aangepast bestek voor mensen met bijvoorbeeld parkinson, reuma, artrose of alzheimer. Daarnaast heeft de Vierstroom Thuiszorgwinkel een ruim aanbod aan keukengerei, zoals snijplanken met zuignappen, verschillende openers en pannenhouders. De deskundige medewerkers adviseren u graag.

Ledenvoordeel
Op vertoon van uw Vierstroom ledenpas ontvangt u 10% korting op het gehele verhuur- en verkoopassortiment in de Vierstroom Thuiszorgwinkelsen dus ook op de handige keukenhulpmiddelen.  Deze korting krijgt u ook in andere thuiszorgwinkels van Vegro. 
Klik hier voor de adressen van de Vierstroom Thuiszorgwinkels. 

Voor onze Vierstroom Thuiszorgwinkels werken we samen met Vegro.