Handige hulpmiddelen in de keuken

Categorieën:
Thuiszorgwinkels

De keuken, we brengen er over het algemeen heel wat tijd in door. Daarnaast is de keuken voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het huis. Het liefst wil je natuurlijk zelfstandig blijven koken, eten en drinken. Maar wanneer je last hebt van een lichamelijke beperking kan dit soms erg lastig zijn. Om zelfstandig te blijven in de keuken zijn er soms wat aanpassingen nodig. Dit is vaak simpeler dan je denkt. Keukenhulpmiddelen maken dan het dagelijkse leven een stukje makkelijker maken.

Wanneer zijn keukenhulpmiddelen handig?

  • Bij verschillende ziekten en aandoeningen, zoals Parkinson, artrose, reuma of alzheimer.
  • Wanneer je moeite hebt met eten en drinken.
  • Bij krachtverlies in de gewrichten.
  • Als je graag nog zelfstandig maaltijden wilt bereiden, maar dit moeite kost.
     

Soorten keukenhulpmiddelen

  • Ergonomisch bestek:
    Bestek is onmisbaar tijdens het eten. Wanneer je minder kracht in de pols, handen of vingers hebt, is ergonomisch bestek een goede oplossing. Er zijn onder andere lepels, vorken, messen, soeplepels en thee/dessertlepels. De meeste soorten zijn in twee uitvoeringen beschikbaar: horizontaal of verticaal gehoekt. Deze hulpmiddelen maken het eten een stuk makkelijker.
  • Ergonomisch keukengerei:
    Even lekker zelfstandig kokkerellen? Dat kan dankzij ergonomisch keukengerei. Denk hierbij aan een dunschiller, pot- en dopopeners of speciale messen met extra grip.
  • Ergonomische eethulpmiddelen:
    Geniet je graag van de maaltijd maar lukt dit door beperkte lichaamsfuncties niet goed? Het eten schuift bijvoorbeeld van je bord of komt vaak op de kleding terecht. Gelukkig zijn er eethulpmiddelen die ondersteunen zodat je zonder zorgen de maaltijd nuttigt.
  • Ergonomische drinkhulpmiddelen:
    Geniet je graag van wat drinken maar kost het je wat moeite door minder kracht in de armen, polsen of vingers? Gelukkig zijn ook hier verschillende hulpmiddelen voor ontwikkeld. Denk hierbij aan rietjes, verstelbare drinkbekers, tuitbekers en bekerhouders.

Handige keukenhulpmiddelen in de Vierstroom Thuiszorgwinkels

Elke Vierstroom Thuiszorgwinkel heeft een ruim aanbod aan hulpmiddelen voor bij het eten en drinken, maar ook aangepast bestek voor mensen met bijvoorbeeld parkinson, reuma, artrose of alzheimer. Daarnaast heeft de Vierstroom Thuiszorgwinkel een ruim aanbod aan keukengerei, zoals snijplanken met zuignappen, verschillende openers en pannenhouders. De deskundige medewerkers in de winkel adviseren je graag.

Ledenvoordeel

Als Vierstroom-lid ontvang je 10% korting op het gehele verhuur- en verkoopassortiment in de Vierstroom Thuiszorgwinkelsen dus ook op de handige keukenhulpmiddelen.  Klik hier voor de adressen van de Vierstroom Thuiszorgwinkels.