Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen

Categorieën:
Zorg voor elkaar

Kent u het Alzheimer Café al? Een Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen.

Het Alzheimer Café is voor iedereen, dus voel u welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.

Wat is het verschil tussen Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen? 

Het principe is hetzelfde. Elke maand komen mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden samen voor informatie over dementie en contact met lotgenoten. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Alzheimer Theehuizen

Alzheimer Theehuizen zijn een ontmoetingsplek voor Turken en Marokkanen die te maken hebben met dementie. De voertaal is Turks of Marokkaans-Arabisch. In een Alzheimer Theehuis ontmoeten betrokkenen elkaar in informele sfeer. Ze kunnen ervaringen delen en krijgen informatie in hun eigen taal.

(Bron: alzheimer-nederland.nl)

Info

Gratis Vierstroom nieuwsbrief

4 keer per jaar deze gratis nieuwsbrief vol met inspiratie en om kennis te maken met de Vierstroom Ledenservice.