Nieuws

Blijf in beweging met Vierstroom Thuiszorgwinkel Gouda en SportCity!

De Vierstroom Thuiszorgwinkel Gouda organiseert in samenwerking met SportCity Gouda wekelijks op iedere dinsdag en vrijdag een leuke en matig intensieve bewegingstraining voor ouderen.
Nieuws

AOW en een partner in het verpleeghuis

Opname in een verpleeghuis is soms onvermijdelijk, bijvoorbeeld vanwege dementie of een ernstige lichamelijke aandoening. Als het niet langer verantwoord is om uw partner thuis te verzorgen, dan is apart gaan wonen de enige mogelijkheid.
Nieuws

Wat u beslist moet weten over toeslagen

Veranderingen in uw leven kunnen grote gevolgen hebben voor uw toeslagen. Als u een verandering niet op tijd doorgeeft, kan het gebeuren dat u toeslag moet terugbetalen. Dit is wat u moet weten.
Nieuws

Zo blijft u mobiel!

Krukken, looprek en rollator zijn een uitkomst voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn. Via het mobiliteitspakket kunnen leden in de Vierstroom Thuiszorgwinkel die hulpmiddelen gratis lenen. Winkelleider Maureen Bekooy vertelt er graag meer over.
Nieuws

Tulpendag was een groot succes!

Tijdens Tulpendag 15 januari hebben de Vierstroom Thuiszorgwinkels en ledenconsulenten zorginstellingen verrast met een bos tulpen als dank voor de goede zorg voor onze naasten. Wat fijn dat we bij zoveel mensen een lach op het gezicht konden toveren.
Nieuws

Hoeveel beweging is voldoende?

Dat bewegen oneindig veel voordelen voor zowel uw lichaam als uw geest heeft, hoeven we u vast niet te vertellen. Een vraag waar wel veel mensen mee worstelen is: hoeveel beweging is voldoende? Lees verder en kom erachter.
Nieuws

Elke dag bewegen zorgt voor meer energie!

Er is inmiddels veel bewijs dat een actievere leefstijl ervoor kan zorgen dat bij bepaalde aandoeningen geen of minder medicijnen nodig zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat je voldoende beweegt? Dokter Tamara vertelt erover.
Nieuws

Hoeveel AOW vanaf 1 januari 2022

Bent u benieuwd hoeveel AOW u krijgt vanaf 1 januari 2022? Hier vindt u een overzicht van de bedragen die in uw situatie gelden. In de meeste gevallen gaat de AOW omhoog: netto krijgen we er bijna 13 tot 25 euro per maand bij.
Nieuws

Wandelen is gezond!

De leukste apps voor wandelaars
Wandelen is een fijne manier om in beweging te zijn en het is bovendien goed voor de conditie. Wandelen kan overal: van een rondje in de buurt tot een stevige wandeling over de heide, door het bos of in de duinen. Lees hier over handige wandelapps.
Nieuws

Gratis beweegwaaier met bewegingsoefeningen voor thuis

Voor onze Vierstroom Thuiszorgwinkels werken we samen met Vegro. Vegro heeft samen met een fysiotherapeut de beweegwaaier gemaakt. In deze beweegwaaier staan 17 verschillende bewegingsoefeningen voor thuis. Want bewegen is voor iedere leeftijd belangrijk.
Laden...