Gezondheid & vitaliteit

Zon en vitamine D

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Maar hoe doe je dat?
Gezondheid en vitaliteit

Moeite met opstaan? Zo wordt u fijner wakker

Moeite met opstaan en last van een ochtendhumeur? Met deze tips wordt u fijner wakker.
Gezondheid en vitaliteit

Niet te veel snoozen als de wekker gaat!

U herkent het vast ook; de wekker gaat en u wilt nog héél even blijven liggen. U drukt de snooze-knop in en dommelt nog even weg. Maar is dat snoozen eigenlijk wel goed voor de gezondheid?
Gezondheid en vitaliteit

Recept: Vegetarische groentelasagne

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor deze groentelasagna. Bomvol met groenten, vegetarisch én ook nog eens heel erg lekker!
Gezondheid en vitaliteit

Recept: Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept met witlof, zalm en rozijnen, een verrassend lekkere combinatie!
Gezondheid en vitaliteit

Recept: Gevulde paprika

Wat eten we vandaag?
Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten; onder andere dit recept van gevulde paprika.
Gezondheid en vitaliteit

Relaxen voor een gezond brein

10 tips voor ontspanning
Even niets aan uw hoofd en helemaal ontspannen. Daar doet u uw brein een groot plezier mee. Ontspanning en stress zijn nauw verbonden. We delen 10 tips om te ontspannen.
Gezondheid en vitaliteit

Veilig fietsen in de wintermaanden

Als u in de wintermaanden op de fiets stapt, is het goed om wat extra aandacht aan uw veiligheid te geven. Met deze tips stapt u ook in de winter veilig op de fiets.
Gezondheid en vitaliteit

Winterdip? Zo heeft u er minder last van

Kunt u in de winter lastig uit bed komen? Bent u vaker somber en mist u de zon? Dan bent u niet de enige. Een daglichtlamp, een vast ochtendritme en veel buitenlucht helpen.
Gezondheid en vitaliteit

Waarom is volkoren gezonder?

Als het om gezond eten gaat staat bovenaan het kiezen voor volkoren samen met veel groenten. Want volkorenbrood is gezonder dan witbrood en je kunt beter volkoren spaghetti kiezen dan gewone spaghetti. Maar waarom is dat eigenlijk?
Laden...